Krásný víkend všem :)
dnes jsem pekla šlehačkovou bublaninu s ovocem. Potřebovala jsem i nějakou hrubší mouku, než je klasická bezlepková, a tak jsem poprvé vyzkoušela mouku pohankovou, a mohu říct, že v tomto receptu funguje perfektně.
Opět #bezlepku a #bezlaktózy :)
Ingredience:
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1 hrnek bezlepkové mouky
- 1 hrnek pohankové mouky
- vanilkový cukr
- kypřící prášek bez lepku
- 1 (200ml) 30% smetana bez laktózy
- špetka soli
- 3 vejce
- ovoce (v mém případě borůvky a maliny)
Příprava pokrmu:
- Troubu předehřejeme na 180°. Abych nemusela řešit, čím vymazat a vysypat plech, použiji pečící papír.
- Do misky rozklepneme vejce, přidáme cukr a vyšleháme do pěny.
- Pěnu přelijeme do mísy.
- Do pěny přesejeme obě mouky.
- Přidáme kypřící prášek, vanilkový cukr, špetku soli, smetanu a vše pořádně promícháme.
- Hotové těsto přelijeme do plechu a posypeme ovocem.
- Pečeme dozlatova cca 30 minut. Zkontrolujeme klasicky špejlí.
Dobrou chuť!
Mňam.
OdpovědětVymazat