sobota 17. září 2016

Šlehačková bublanina s pohankovou moukou


Krásný víkend všem :)


dnes jsem pekla šlehačkovou bublaninu s ovocem. Potřebovala jsem i nějakou hrubší mouku, než je klasická bezlepková, a tak jsem poprvé vyzkoušela mouku pohankovou, a mohu říct, že v tomto receptu funguje perfektně.

Opět #bezlepku a #bezlaktózy :)









Ingredience:
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 1 hrnek bezlepkové mouky
  • 1 hrnek pohankové mouky
  • vanilkový cukr
  • kypřící prášek bez lepku
  • 1 (200ml) 30% smetana bez laktózy
  • špetka soli
  • 3 vejce
  • ovoce (v mém případě borůvky a maliny)



Příprava pokrmu:
  • Troubu předehřejeme na 180°. Abych nemusela řešit, čím vymazat a vysypat plech, použiji pečící papír.

  • Do misky rozklepneme vejce, přidáme cukr a vyšleháme do pěny.
  • Pěnu přelijeme do mísy.



  • Do pěny přesejeme obě mouky.
  • Přidáme kypřící prášek, vanilkový cukr, špetku soli, smetanu a vše pořádně promícháme.
  • Hotové těsto přelijeme do plechu a posypeme ovocem.




  • Pečeme dozlatova cca 30 minut. Zkontrolujeme klasicky špejlí.






Dobrou chuť!












1 komentář: