dnes tu pro vás mám další polévku, a to chřestový krém.
Ingredience:
- svazek čerstvého zeleného chřestu
- 700 ml zeleninového vývaru nebo vody
- cibule
- olivový olej
- bezlaktózové máslo
- sůl, čerstvě mletý pepř
- 2x bezlaktózová smetana
- brambory
- chilli paprička
Příprava pokrmu:
- Na jemno nakrájenou cibulku (klidně i jarní) zpěníme na trošce bezlaktózového másla spolu s nakrájenou chilli papričkou. Pokud bychom měli máslo bez laktózy kupovat zbytečně pouze kvůli této polévce, použijeme olivový olej.
- Chřest omyjeme, odkrojíme dřevnaté konce a očistíme. Nakrájený chřest a brambory na kostky vložíme do hrnce k cibuli a zalijeme vývarem. Brambory používáme do krémové polévky místo jíšky, tudíž dáme brambor málo nebo hodně, podle toho, jak ji chceme hustou. Osolíme, opepříme a vaříme do změknutí brambor i chřestu.
- Když je zelenina uvařená, odstavíme hrnec a tyčovým mixérem polévku rozmixujeme. Pokud polévku nechcete "chlupatou" doporučuji ještě přecedit, a pokud chcete zdobit uvařeným chřestem následně na talíři, nezapomeňte pár kousků vyndat před mixováním.
- Rozmixovanou polévku opět vaříme a zalijeme smetanou. Pořádně provaříme a postupným ochutnáváním dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
- Zdobíme olivovým olejem a kousky chřestu.
Dobrou chuť! :)
Zkusila jsem a je to mňamka.
OdpovědětVymazat