úterý 6. září 2016

Krémová polévka ze zeleného chřestu

Ahojte :)

dnes tu pro vás mám další polévku, a to chřestový krém.










Ingredience:
  • svazek čerstvého zeleného chřestu
  • 700 ml zeleninového vývaru nebo vody
  • cibule
  • olivový olej
  • bezlaktózové máslo
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • 2x bezlaktózová smetana
  • brambory
  • chilli paprička






Příprava pokrmu:

  • Na jemno nakrájenou cibulku (klidně i jarní) zpěníme na trošce bezlaktózového másla spolu s nakrájenou chilli papričkou. Pokud bychom měli máslo bez laktózy kupovat zbytečně pouze kvůli této polévce, použijeme olivový olej. 
  • Chřest omyjeme, odkrojíme dřevnaté konce a očistíme. Nakrájený chřest a brambory na kostky vložíme do hrnce k cibuli a zalijeme vývarem. Brambory používáme do krémové polévky místo jíšky, tudíž dáme brambor málo nebo hodně, podle toho, jak ji chceme hustou. Osolíme, opepříme a vaříme do změknutí brambor i chřestu.
  • Když je zelenina uvařená, odstavíme hrnec a tyčovým mixérem polévku rozmixujeme. Pokud polévku nechcete "chlupatou" doporučuji ještě přecedit, a pokud chcete zdobit uvařeným chřestem následně na talíři, nezapomeňte pár kousků vyndat před mixováním. 
  • Rozmixovanou polévku opět vaříme a zalijeme smetanou. Pořádně provaříme a postupným ochutnáváním dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
  • Zdobíme olivovým olejem a kousky chřestu.






Dobrou chuť! :)



1 komentář: