úterý 23. srpna 2016

Rajčatová polévka

Krásný den všem,

vzhledem k tomu že je to můj první příspěvek, ráda bych se krátce představila. 
Jmenuji je Petra a jsem mixem mé české maminky a italského tatínka :) Celý život žiji v České Republice ale vyrostla jsem v naší rodinné italské restauraci. Asi i proto nejraději a nejčastěji vařím českou a italskou kuchyni. 


Jako první recept, o který bych se s vámi ráda podělila, jsem vybrala rajčatovou polévku. 








Ingredience
nejlepší bylinky, jsou ty vlastní :)
  • čerstvá rajčata 500g
  • cibule
  • olivový olej
  • dva stroužky česneku
  • zeleninový vývar 500ml
  • lžička bazalkového pesta
  • sůl
  • pepř
  • špetka rozmarýnu
  • čerstvá bazalka 
  • na zakápnutí bezlaktózová zakysaná smetana nebo bezlaktózová smetana na vaření (co máte raději)
  • pokud máte kyselejší rajčata, nebo vám to prostě jen chutná - lžíce moučkového cukru



Příprava pokrmu



  • Na olivovém oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek. Rajčata nakrájíme na kostičky a přidáme do hrnce. Zalijeme vývarem, osolíme, opeříme, přidáme nasekanou bazalku, špetku mletého rozmarýnu a bazalkové pesto. Vaříme asi 15 minut, polévku rozmixujeme a podle chuti přidáme sůl, pepř nebo zmíněný cukr přičemž rozmixovanou polévku stále vaříme. Polévku ozdobíme lístky bazalky a smetanou.



Dobrou chuť!

2 komentáře:

  1. Ahoj, tak tě teda vítám v blogovém světě :)

    Polévka vypadá opravdu skvěle, jakmile se nám vyřeší bydlení, tak jí určitě zkusím :)

    OdpovědětVymazat