vzhledem k tomu že je to můj první příspěvek, ráda bych se krátce představila.
Jmenuji je Petra a jsem mixem mé české maminky a italského tatínka :) Celý život žiji v České Republice ale vyrostla jsem v naší rodinné italské restauraci. Asi i proto nejraději a nejčastěji vařím českou a italskou kuchyni.
Jako první recept, o který bych se s vámi ráda podělila, jsem vybrala rajčatovou polévku.
Ingredience
nejlepší bylinky, jsou ty vlastní :) |
- čerstvá rajčata 500g
- cibule
- olivový olej
- dva stroužky česneku
- zeleninový vývar 500ml
- lžička bazalkového pesta
- sůl
- pepř
- špetka rozmarýnu
- čerstvá bazalka
- na zakápnutí bezlaktózová zakysaná smetana nebo bezlaktózová smetana na vaření (co máte raději)
- pokud máte kyselejší rajčata, nebo vám to prostě jen chutná - lžíce moučkového cukru
Příprava pokrmu
- Na olivovém oleji osmahneme nakrájenou cibuli a česnek. Rajčata nakrájíme na kostičky a přidáme do hrnce. Zalijeme vývarem, osolíme, opeříme, přidáme nasekanou bazalku, špetku mletého rozmarýnu a bazalkové pesto. Vaříme asi 15 minut, polévku rozmixujeme a podle chuti přidáme sůl, pepř nebo zmíněný cukr přičemž rozmixovanou polévku stále vaříme. Polévku ozdobíme lístky bazalky a smetanou.
Dobrou chuť!
Ahoj, tak tě teda vítám v blogovém světě :)
OdpovědětVymazatPolévka vypadá opravdu skvěle, jakmile se nám vyřeší bydlení, tak jí určitě zkusím :)
Děkuji moc :)
Vymazat